• 139964297510sanitair-9.jpg

Aangepast sanitair

Wij hebben een ruime ervaring in het adviseren en toepassen van sanitair voor minder valide personen of senioren. Het comfort en veiligheid alsmede de opstelling staan dan op de eerste plaats, dit wil niet zeggen dat er geen aandacht is voor vormgeving, in tegendeel zelfs, u heeft keuze uit verschillende fabrikanten en modellen.
Of het nu gaat om opklapbare douchebeugels of een hoger toilet, keuze genoeg.

Heeft u een verwijzing van de ergotherapeut of wilt u een professioneel advies, bel of mail voor een vrijblijvend advies.

WMO-subsidieregeling

Voor (grote) woningaanpassingen bestaat een subsidieregeling op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze regeling wordt door de gemeenten uitgevoerd. Zij hebben hierin een "compensatieplicht", maar ook een grote beleidsvrijheid. Daardoor zijn de onderlinge verschillen tussen gemeenten soms groot. De WMO is per 1-1-2007 in de plaats gekomen van de "oude" WVG.
Gemeenten bepalen nu vooral hun positie en tasten de (on)mogelijkheden af. Meestal zal men met u zoeken naar de juiste oplossing. Zeker in het geval van grote woningaanpassingen, die weinig voorkomen, kunnen problemen ontstaan. Soms leeft men zich onvoldoende in, of zoekt de ondergrens van wat volgens de jurisprudentie is toegestaan.